за лодки

Вашата лодка е скъпо съоръжение, което трябва да бъде надежно защитено както от безпощадните слънчеви лъчи, така и от суровите зимни условия. UV-лъчите постепенно променят структурата на гела/защитната боя на полубата и корпуса/, намалят здравината му и променят цвета му /цветовете избеляват а бялото пожълтява/. Мократа тикова палуба и други дървени части на открито през зимата са подложени на разрушаващото въздействие от замръзването на водата. В следствие на това незабележимо, но не много бавно вашата лодка губи блясъка си, придобива “унил” вид и спира да ви радва окото. Цената и пада и тя почва да занимава “задната” част от мислите ви.

Започвате да обмисляте, полиране, освежаване, лакиране/ако имате такива повърхнини/ подмяна на палуба или дори подмяна на гела или боядисване. За да избегнете всичко това или поне да го отдалечите максимално във времето трябва само да позвъните - ние знаем как да ви помогнем. Ще съобразим чохъла с вашите изисквания и възможности.

Съобразено с желанията на клиента чохлите могат да бъдат леки и да покриват само отделни части от лодката /рубка, кокпит/ или да покриват цялата лодка, като се закачат към леерите или специално монтирани за целта елементи. Могат да бъдат на части съединени с ципове и да защитават лодката от слънце, дъжд и прах през лятото. Важно е да могат да се слагат и прибират лесно и да заемат минимално място когато са прибрани.

Според предназначението им се избира и подходящия материал за изработка - Solacryl, Masacryl,Wheathermax, Stamoid За зимно съхранение на лодката предлагаме цял зимен чохъл обхващащ цялата лодка до ниво малко над водолинията. Съобразяваме се с възможноста чохъла да може да се ползва и на вода и на стапел , а също така с и без мачта. За лодки от типа Класик използваме специални платове от серията Clipper с цвят Cream или TanBark за придаване на автентичен вид на лодката.

 

Накратко за нас

посещения в други пристанища

Тук ще виждате кога планираме да посетим пристанища по южното черноморие и Гърция. Ако желаете среща за консултация или поръчка можете да я заявите по телефон, Е-mail или във формата за контакт.